2013-07-30

Power-pers!

1:14 min / 500 m glimrade till på roddmaskinen när det blev lite hets på brandstationen (pers m 2-3 sek). Bara jag sätter mig och ror 20 k på roddmaskinen under 1:28 min (borde vara "lätt") så är jag befäst roddmästare i samtliga distanser på brandstationen, något måste jag ju göra eftersom jag håller mig från Klassikern som pesten ;)

Tangerade hpc-pers ganska lätt med 1x110 kg - Fult, men kass uppladdning, inget magnesium osv osv så jag kan nog inkassera pers "när som helst"

Pushpress-pers på 3x90 kg och 1x100 kg - 2-5 kg mer att hämta på båda, längesen det testats, bekräftar att det är den snabba utlåsningen som är problemet, inte styrkan

Ska bli intressant att se var marklyftet ligger. Böjen är iaf off efter att hållit mig på lite väl låga vikter under sommaren, men sitter marklyftet hyffsat så är jag nöjd.

Fö latjade jag lite med brandmannatestet på stationen:

Brandkåren dag

Wu: allmänt + 50 utfall

Under 90% aerobt tempo gör

-Brandmannatesst: 5:53 min (pb)

bära tillbaka utr / aktiv vila 6 min

-Brandmannatest: 6:13 min

aktiv vila / återställning 15 min

Består av:
upp och ner för trappor m 2xliten slangkorg
upp för steg m hajkrokar, ner för trappa
släpa 70 kg docka ca 25 m
30 press anyhow ca 20 kg
dra in 50 m vattenfylld slang
bära 4 slangkorgar till 25-50-75-100 m

[OTROLIGT varmt, tänkte göra en sista, men skippade för larmberedskapen, tog 2 slangkorgar åt gången, för att pressa tid ta alla 4 på en gång samt spring i första trappan, kommer ändå återhämta sig på stegen, kan nog ta sub 5 min]

Testar mest muskulär uthållighet i benen med ett visst mått av mjölksyra om man är "normalstark", är man svag så blir det lite mer av ett styrketest med sämre tid annars som ovan, fast värre, men det är få som ens pallar jobba till sig mjölksyra har jag märkt. Påminner tidsmässigt om Attundas test (det som Erik & Mackan gjorde) men det här testar arbetskapacitet lite bättre. Ska ge det ett ärligt försök till sub 5, vore ju roligt om man fick det på film också :)
2 comments:

Jocke L said...

Coolers, fattar jag rätt att du har rekordet på alla distanser utom 20k?

Ett brandmannatest är en rockyjogg så länge den utförs utomhus (och inte i five fingers). Fast kör man samma test om och om igen är det inte längre en rockyjogg.

Bear said...

Så är det