2014-07-08

W-pu +49 kg och Stock-pers!Lite snurrigt efter, höll kvar i toppen så att jag var säker, ett rungande pers (även utan ökad bw mot senast) hur som och det enbart av volymträning i 3 månader.

Drog några senare upp mig med kroppsvikt 18 reps @ 21x0 i samma ställning, men har inget att jämföra med. Gjorde 17 reps utan något tempo alls (snabba) i en vanlig stång under början av volymuppbyggnaden, så det har så klart blivit lite bättre, men lustigt nog så har alltså 1RM ökat rejält men inte maxreps oviktat, hade trott tvärtom. 20 reps vill jag fixa men lägger ner volymen ett tag eftersom jag känner av en viss överansträngning i biceps (som jag för bara känt när jag brottats). Gjorde även 22 reps bar-dips i samma tempo och 25 brutalbänk med nack-band, helt ok.

Nu lägger jag till w-pu och kanske även dips på den linjära styrkeökningen och ser vad som händer. Jag har kvar bänk, senast 6x102 kg (pers), och stående press, senast 4x67,5 kg (oklart pers) och och stryker mark, drog upp 2x190 relativt lätt men det känns inte helt hundra så det får bli en då och då-övning.

Avslutningsvis så ökade jag på stockperset idag med 5 kg till 92 kg med en push press och vände även upp 102 kg, den ska jag nog kunna jerka innan utesäsongen är över.

Visst har jag några kondismål också men för tillfället mäter jag det mest i att gå runt stationen med utrustning och att badmintonen går framåt. Troligen ska vi springa ett 5k-lopp i höst så jag bygger upp lite löpvolym med 30/30-intervaller ett tag.

8 comments:

Jocke said...

Otacksamt med delad stång, vinkeln hjälper väl inte heller till.

Rekommenderar 3-sekunderspullups som mätövning. En gammal god brandmannagren. På varje pip dra upp så stången vidrörs med nånting nedanför hakspetsen. Nånting framför kroppen så man inte kan kippa/curla.

Inleds som reps med hängvila, slutar med att man inte hinner upp och ner igen innan nästa pip.

Gympass är en gratisapp, finns nog tusen andra.

Jocke said...

Vilket 5k-lopp förresten? Jag ska springa Bellman med förra jobbet. Om de har lediga platser, men det lär de ha.

Bear said...

Jo, jag vet, men samtidigt roligt iom att man kan variera grepp så mkt på den där. Godkänner fö även att sträcka hakan vid 1RM, det har jag alltid gjort så det är det jag jämför med. Hade hur som tänkt kolla upp exakt så som du gjorde men orkade inte vid tillfället :)

Drog upp mig 20 ggr i ett valfritt tempo dagarna senare, nån slags milstolpe, men gör det hellre i ett tempo som jag kan jämföra...sen så får väl nästa grej vara det där Spetsnaz-testet (18 reps COVP + 10 kg väst) ;)

Det var ett vanligt "familjelopp" i Strängnäs, men det visade sig att jag skulle på bröllop den helgen och jag jobbar / är bokad då Bellman går av stapeln...gudarna försöker säga mig något ;)

Jocke said...

Covp är opt-speak som betyder att få hakan över stången, inte bara i höjd med?

Spetznazmålet är en utmaning.

Jag gjorde Greyskullvarianten förr när jag tränade chins regelbundet. Men 18x12 chins är lättare än pulkups. Hur det är med covp eller inte på respektive utmaning minns jag inte

Jocke said...

Hoho ... Ja, alla mina RM-PR är chickenneckade :) bara RIM och TCA som har respektabla ROM

Bear said...

Japp: COVP = chin over vertical plane

Igår gjorde jag 14 reps med + 9kg (bälte + 8 kg kb) med semisupinerat grepp på ställningen (är starkare i toppen med det greppet), kanske inte SÅ svårt att nå.

Ah, försökte komma ihåg vad du gjorde. Är det alltså 18 kg x 12 reps? Valfritt grepp?

Jocke said...

18 reps x 12 kg specifikt med supinerat grepp. Jag gjorde 19 med 12 kg kettlebell, men utförandet var sisådär (då menar jag striktheten, covp eller nåt var aldrig specat).
Men det var oplanerat efter ett helkropps SL-pass med Öudde

Jocke said...

https://m.youtube.com/watch?v=j1F_Uj4aztk

Inte strikt-strikt men fan så mkt mer strikt än vad man får om man googlar "20 strict pull-ups" :)

Står inga direkta regler och fick noll feedback

http://www.strengthvillain.com/?p=295