Hittade rimmad lägg med ben för 14:95 kr / kilo. Tyckte det lät svinbilligt och så har jag blivit nyfiken av diverse prat om grismat. Lite överilat kanske, insåg att jag inte vet hur man tillagar köttabiten. Tips? Jonas? Daniel?
Åh, du har blommat ut i din fulla prakt. En Fläskläggsätande BurpeeBrandman, kan det bli bättre.
Klassiska första gången är väl:
Koka den i vatten, med lite lagerblad, en klyftad lök, en morot, och kryddpeppar, tills köttet släpper från benen. Det tar runt 75-90 minuter. (Kan behövas skumma av i början.) Ta upp den, snitta svålen i rutor, tryck en hel kryddnejlika i mitten på varje ruta. Sätt på grillen i ugnen, och griljera läggen snabbt till svållen börjar bubbla sig. Spara lite av kokspadet till rotmoset. Pepparot, Surkål, Senap - hör till.
3 comments:
Jag är inte så inne på svin men Jonas har säkert en massa tips och trix...
Åh, du har blommat ut i din fulla prakt. En Fläskläggsätande BurpeeBrandman, kan det bli bättre.
Klassiska första gången är väl:
Koka den i vatten, med lite lagerblad, en klyftad lök, en morot, och kryddpeppar, tills köttet släpper från benen. Det tar runt 75-90 minuter. (Kan behövas skumma av i början.)
Ta upp den, snitta svålen i rutor, tryck en hel kryddnejlika i mitten på varje ruta. Sätt på grillen i ugnen, och griljera läggen snabbt till svållen börjar bubbla sig.
Spara lite av kokspadet till rotmoset.
Pepparot, Surkål, Senap - hör till.
Välkommen!
Ok, kryddnejlika, pepparot (på tub?) och surkål till köbelistan. Tackar!
Post a Comment