2009-05-19

Hjälte-wod?

På något vis såg jag fram emot detta eftersom jag hellre har jämnont överallt än bara en del av kroppen, så efter det här axelpasset skulle värken vara komplett. Visste att det var genomförbart, men frågan var hur lång tid det skulle ta:

Row 500 meters
Body weight Bench press, 77.5 kg, 30 reps
Row 1000 meters
Body weight Bench press, 20 reps
Row 2000 meters
Body weight Bench press, 10 reps

Deltider: 9:17 / 21:57 / 33:00 min
Roddtider: 1:45 / 3:40 / 7:52 min

Inför invägningen ångrade jag att jag ätit frukost och tog av skorna som kompensation. Tack och lov stannade vikten på 77.7 kg så det blev 77.5 kg på stången. Uppvärmning kändes även idag överflödig så det var bara att köra igång med 500 m på rodden. Testa fö lite olika damper-inställningar utan att riktigt komma fram till något.

Hade bestämt mig för att inte köra mer än 3 bänk-reps åt gången vilket visade sig funka. Första bänk-omgången blev 10 x 3 reps. Kände mig rätt pigg, men jag hade inget klipp i benen på rodden. Trots detta gick följande kilometer helt ok. På nästa bänk-omgång började jag dock få kramp i baksidan av låren efter ca 10 reps.

Därefter blev det segt. Första kilometern gick väl an, ca 3:50, men sedan kom jag på mig att fuska med roddtagen och var ibland uppe i 34-35 drag i minuten (vill hålla mig på max 30) och då började jag flåsa mer...så pass mycket mer att jag tittade mig om efter en papperskorg. Jag slapp dock använda den och haltade iväg till bänken igen. Började med en fyra, och sedan 2:or och 1:or med kramp efter varje set.

Det blev väl inte riktigt som jag tänkt mig, men ganska jämna tider blev det. Under 30 känns görbart, det hade jag aldrig tippat. Helnöjd med att fullfölja, den här tyckte jag var tillräckligt jobbig för att vara en hjälte-wod!

5 comments:

Anonymous said...

Hehe, fuska med roddtagen? Är det bättre/sämre att ligga högt/lågt i roddtag (jag är jättenovis när det gäller den), själv låg jag nästan exakt på 30 hela tiden..
Och vadå, det är väl max motstånd som gäller hela tiden? :)
Bra jobb, tror som sagt att den dessutom är tuffar rxd, dvs med rodden först!

Bear said...

Tackar! Den där damper-inställningen är en hel vetenskap, men samma arbete utförs. Jämför det med växlar på en cykel.

"Fuska med roddtagen" => korta roddtag => fler roddtag per minut => svårt att slappna av, flåsigare => använder inte benen till fullo => inte effektivt

rackempackem said...

Strongt. Jag lyckades undvika denna med lite snillrik planering!

David Englund said...

Starkt Björn, bänk,bicepscurl och vadpress passen i revinge har gett lite utdelning ändå ;)

Bear said...

Till min förvåning David!