2009-05-03

Tabata-katt & nybliven farbror!


Jag har inte varit snäll mot världens katter de senaste dagarna, men man kan ju inte göra alla glada. Eget pass idag igen med idiot löpning och armhävningar rakt in i väggen. Allt om Tabataintervaller, förklaringar, ljudspår med mera finns här. En riktigt bra länk som jag fick på tips av Martin.

Tabata-löpning 8 x 20 sekunder, cirka 800 m (?)

Sprang i en allé i skydd från ett litet sommarregn. Stegade upp den till cirka 150 m efter en rejäl uppvärmning (en tabatarond löpninglight, lite benböj mm), jag ville ju inte råka ut för en måndagsmisär så här på en söndag. Första två intervallerna hann jag med hela allén, sedan gick det snabbt utför. Ungefär mitt i började det bli jobbigt för axlarna, jag använder tydligen överkroppen rätt mycket i löpningen, och mot slutet var jag mest bara stum överallt. Tror nog jag klarade målet på 800 m, svårt att veta exakt eftersom start och stopp blev på olika ställen hela tiden. Fy fan vad jobbigt, "Fran-hosta" i en kvart efteråt. Bara att linka hem för att straffträna lite mer:

Tabata-push ups 8 x 20 sekunder, 69 reps

Började "starkt" med 17 och 15 reps, för att sedan plana ut med 10 och sedan tvärdö med 4 reps den fjärde ronden. Efter det blev tre sexor och en femma. Kasst som vanligt, behöver gneta mer med tabatas, men vad gör det? Idag blev jag en stolt farbror! Mer om det imorrn!

7 comments:

Martin Altemark said...

Bra jobbat Björnen! tabatasprinter är det värsta!

Anonymous said...

Bra jobbat! Jag ska också bli farbror fastän i augusti =) keep it up!

askan said...

Snyggt jobbat! Tänk att 4 minuter kan vara så länge... Själv har jag bara kört det på löpband (12 graders lutning) men när jag läser det här blir jag sugen på att köra det "IRL"!

Bear said...

Tack hörni, och askan, hade faktiskt tänkte att köra 10 x 20 sekunder som de brukar posta på CrossFit Endurance men det lyckades jag "glömma" någonstans vid 5-6:e intervallet ;)

Joachim Lennerskans said...

Löpning var det första jag testade att köra tabata i ... trodde att jag skulle dö. På riktigt. Blev inga mer tabatas på några år :)

...och inga fler löptabatas än. Kanske dags att prova?

Bear said...

Do it! Men "roligast" vore nog att göra det ett gäng på en löparbana och se vem som kommer längst. Dock lättare att jämföra resultat med rodd, där kapas ju tillryggalagd sträcka precis vid 20 sek.

Jag har ingen aning om varför jag tyckte det var en bra idé, men lite roligt var det allt. Jag gillar korta pass där man inte inser sitt misstag förrän halvvägs in i träningen. Bara att köra på liksom.

David Englund said...

Starkt gjort!
Ska absolut testas, nu blev jag riktig sugen. Kul idé att göra det i gäng!