2009-05-09

Junk miles!

Löpning, 5 junk miles (ca 8 km)
Tid: ca 43 min

Jag brukar ju prata mig varm om effektiv träning och så vidare, men idag blev det några riktiga löpar-junk miles!

Drog ut med min polare Kalle (som jag nämnt förr, bla här & här). Jag brukar skoja med honom och hans Beach 2009-träning, men det visade sig att en gammal fotbollsspelare som börjat disco-gymma är en bättre löpare än mig. Jag kände mig som en sån där internet-krigare som snackar om hur kampsportarna "borde" göra i ringen, men som i realiteten inte kan göra ett dyft. Det var bara att garva och lunka vidare.

Idag tänkte jag verkligen på att försöka efterlikna Pose-running och att aldrig slänga fram benet framför kroppen och landa på hälen. Som väntat lite jobbigt för fot och vader och oväntat jobbigt för framsidan av låren. Nåja, allt som allt ok. Det bästa var väl att Pose-teknik passade utmärkt för långsam junk miles-stil!

Vi avslutade med att springa till LTK för att titta på en styrkelyftstävling eftersom min kursare Kristian var där och tävlade. Han hade precis tagit 200 kg i back squat (han väger 84 kg), detta med "lindor och allt", men det är ju starkt hur som. Fick bita mig i tungan när megabiffar snubblade runt i lyftartröjor och frustade. Nog för att jag tycker det är löjligt, men att gå och flabba på deras tävling är respektlöst. Så vi drog vidare. Fattar fortfarande inte grejen, de är ju starka ändå, skippa tajtsen!

5 comments:

David Englund said...

Först börjar du med att håna stackars Kalle. Sen hånar du hela styrkelyftarklubben. Vilka komemr härnäst? ;)
Jag tror att det blev mer trippande på framfoten än att du verkligen drog upp benet om du kände i framlåren. Eller så kan det ju också vara så att andra gången du testar POSE så gör du det med 8,3km löpning, stackars dina vader imorrn och iöverimorrn :)

Bear said...

Haha, med Kalle skojar jag och styrkeklubben hånade jag ju inte...bara deras tävlingsform ;)

Alltså du menar att jag inte drog upp hälen tillräckligt mycket? Men visst, kanske inte helt bright att tangera det längsta man någonsin sprungit med en helt ny löpstil. Får se hur det känns imorrn, hehe.

Bear said...

Jo, träningsvärk, men inte så farligt. Vila idag så är det nog lugnt imorrn.

Joachim Lennerskans said...

Styrkelyft skapades ju som nån slags offseasonsport där byggare, kastare, tyngdlyftare och andra skulle kunna avgöra vem som egentligen var starkast mha enkla övningar. Hade varit coolt om det stannat där.

Men kom ju förstås specialister omedelbart, och lindor, trånga jeansjackor mm har varit med enda sen 70-talet.

Internationella förbundet och materialtillverkarna är ju i princip samma personer, och för att göra saken värre så tycker ju nästan alla som håller på att det är kul med "material". (Man kommer ju aldrig få veta hur många som skulle ha tävlat om material var förbjudet).

Bear said...

Jo, snackade med min kursare idag och han var inne på att skippa alla lindor och tröjor (trevligt att höra) eftersom han mest tävlar mot sig själv och inte gillade att man behöver tekniköva (!) för att lyfta med dessa tillbehör. Snurrigt.