2009-06-03

Cykling & OHS, ja tack!

Lund-Revinge: 47 min (23 km)
+
Front squat 1-1-1-1-1
70 - 90 - 110 - 115, fail - 70 kg

En skön sistatur för terminen med en avstickare in mot centrum, behövde ta ut lite pengar. Väl framme kände jag mig uppvärmd nog att köra frontböj. Tangerade personbästa, 115 kg tar jag nog en bra dag och 120 är ett långsiktigt mål.

Softade lite, drack kaffe i väntan på en hälsokoll och insåg att jag kunde hinna med OHS-övning. Skippade femmorna och testade istället var mitt OHS-max ligger. Hade fortfarande inte käkat lunch, kändes som om jag hade energi ändå. Vägde mig under passet och vågen stannade på 77.6 kg.

Overhead Squat 1-1-1-1-1-1-1-1-1
45 - 50 - 55 - 60, pr - 65, pr - 70, pr! - 75, PR! - 77.5, PR!! - 80 kg, PR!!!

Ojojoj vilken överraskning! 65 kg var målet! Det kändes som den där gången jag plötsligt drog upp över 90 kg i frivändning! Bra djup, kände mig ovanligt rörlig. Undrar vad jag gjort för att förtjäna att ta kroppsvikt i OHS?

Det här måste firas med en bild! Jag och Emma på vårbalen i Uppsala för två veckor sedan:

12 comments:

Unknown said...

Grattis till BW OHS, finfint :)
Va fina ni var på balen.

Anonymous said...

Wow, sickkkk ökning i PR ju!!! =)

Bear said...

Tack till er båda! Ja, det var ju ganska exakt ett år sedan jag persade med 55 kg i OHS, har inte gjort tyngre än 45 kg sen dess. Ruskigt överraskande!

Martin Altemark said...

Crazy! Så får man väl sluta tracka dig för dina OHSQ då. Trist att en sån epok går i graven :(

Bear said...

Haha, ja tänk om jag hade tränat för det det senaste året! Ryck nästa ;)

Jon Ivmark said...

Inte ok att du går och spöar mig i en av de få saker jag panikartat klamrat mig fast vid att spöa dig i. ;) Mäkta imponerad!

askan said...

Satan vilka grymma OHS!

Martin Altemark said...

However: Du har fortfarande inte tagit 80+! ;)

Ses imorrn!

Bear said...

Sorry Jon och Martin, du tigger om det! 80+ kommer ska du se, det här passet misslyckades på så vis att jag inte hittade dagens max (tidsbrist), det gör man först när man failat en viktökning. Så det så!

Som kom ihåg ska tilläggas att jag använde mina gamla lumpendojor som jag brukar cykla i. Lite häl och tillräckligt hårda för att åtminstone efterlikna tyngdlyftarskor...nu börjar väl Martin gnälla för att jag inte tränade i mina platta Converse ;)

rackempackem said...

Jovisst dina OHS'er är helt okej men.. JÄKLAR vilken vurping du har bärjat på bilden! Mäkta avundsjuk på det!

David Englund said...

Grattis! Grymma Frontböj också!
Men vad var det för snack om att det hade gått lång tid sedan lunch? Det var lite ruttna morötter och surnad mjölk över det ;)

Bear said...

Hahahaha, tack Load, jag har tänkt det samma :)

Hehe, bra att du försöker sätta mig på plats David, men det var inte så jag menade. Ville göra en poäng att jag dels hade vägt mer än 77.6 om jag ätit och dels att jag presterar som bäst på fastande mage. Mjölken har definitivt inte surnat, trots att den gick ut igår ;)