2008-11-24

Tester & mer ironiträning

WU: Rodd, 500 m, 1.42 min
+
Storstadstester (krav för "godkänt"):
Jämfota hopp, ca 10 reps, som längst: 2.36 m (2 m)
Drag till hakan, 15 kg, i en takt av 50 / min: 61 reps (40 reps)
Bänkpress, 30 kg, i en takt av 40 / min: 51 reps (35 reps)
Handpress: 577 N (vä), 581 (hö) (420 x 2)
+
Max antal 50 kg thrusters, 14 reps
Benpress, ca 15 ggr, upp till 225 kg

Ett slött och konstigt träningspass. Vi fick testa på några fler av de sk "Storstadstesterna". Kraven är ganska låga men det är betydligt jobbigare än vad man kanske kan tro. Efteråt blev jag hetsad till lite mer ironiträning och gav mig först på thrusters (väldigt lågt antal tyvärr) och sedan benpress...jag ber om ursäkt...

6 comments:

M-Fors said...

Ironiträning kan vara kul! Du krossade i varje fall testerna. Det är allt jag begär;)

Jocke said...

14x50 i T låter ganska ok...?

Apropå din curlmaxning häromdagen - för spontana bicepscurlstävlingar tycker jag man ska köra med rumpa och axlar mot en vägg (annars slutar det ändå bara i gräl om vem som gjorde striktast curl).

Bear said...

Danne: Tack, härligt att jag uppfyller kraven!

Jocke: Tycker att jag borde klara fler thrusters än så, på 40 kg tror jag säkert att jag tar typ 30 reps, men det är väl ok dårå.

Curlmaxningen var i vad jag kallar en curlmaxningsbänk, där man blir tvingad till så lite funktionell inblandning som möjligt (en så där stol med armstöd), så där ska man sitta om det ska curlmaxas. Ska väl tillägga att det var med två armar...men det kanske var uppenbart ;)

johan said...

Bra kross av testet.

Vad det gäller curles så tycker jag att du gjorde helt rätt i att sitta ner. Allt det där blodet till två ställen kan få en svajig.

David Englund said...

Curlmaxning kanske något som ska vara med nästa träff? I lag givetvis ;)

Jocke said...

Ok, nu diskuterar vi curls (vojvoj)... men bara för att man sätter sig i en bänk blir det inte nödvändigtvis strikt (om jag inte helt missförstått bänken), krävs väl isf nåt ytterligare krav att överarmarna är mot plattan och arslet och/eller skuldror håller sig still.

Näh, jag tycker stående med ryggstöd är rätt sätt att tävla. Marklyft stången, backa in mot väggen, skuldror & rumpa i vägg, ben sträckta. Cuuuuuuurla.

(Går lika bra med EZ-stång om man inte känner sig Ahnoold nog ändå)