2008-09-20

Nu har jag äntligen förstått...

...vad Martin snackade om angående att försöka göra en wod i ett "vanligt" gym. Folk fattar liksom inte att de ska hålla sig undan om man rycker i en massa fria vikter. Menmen, det gick ju bra.

Wu: Rodd ca 900 m, några test lyft med bar stång och med 40 kg
+
"Grace"
60 kg Clean and Jerk, 30 reps
Tid: 5.52 min (pr!)
+
Nedvarvning med lite pull ups, knees to elbows och 500 m rodd (1.43 min)

Tränade på Gerdahallen i Lund. Ett jättegym med massor av onödig utrustning. En riktigt bra lyftarplatta var den stora behållningen, plus att det finns en avdelning för sjukgymnastik. Tekniken kändes helt ok, plus att det var lite befriande att kunna släppa vikten hur som helst. Tog min förra tid med långt över en minut. Hade tänkt sikta på sub 7 eftersom jag kände mig sliten, nu fick det bli sub 6 istället :)

12 comments:

jockeRKC said...

Folk vet inte vad crossfit är
Mvh jockebjj

Bear said...

Iofs sant, men om man står och slänger iväg 60 kg ovanför huvudet så borde man inte böja sig ner alldeles bredvid och leta vikter. Det borde man fatta, även om inte crossfit-poletten har trillat i :)

Förresten, Jocke-bjj? Från Hilti Fight Center Uppsala?

jockeRKC said...

Nä jockebjj från Girya.se ;)
Jo det borde dom men folk tänker inte, jag har tränat byggning tidigare och det hände att när man körde tunga böj på runt 200kg så gjorde dom som du skrev eller började prata med en haha kul om dom slagit i stången så att man tappat 200kg kan göra stor skada.
Lika så nu när man kör KB så är jag ibland på FoS och visar polare och då står man och kör Swingar och folk ser vad man gör men ska ändå gå in framför en om tänker väl att man ska stoppa för dom.

kolla gärna in min blogg
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.4199416

Martin Altemark said...

sub 6 minuter! Riktigt bra!

Bear said...

Tackar! Höll faktiskt ett högre tempo än 5 reps / min till att börja med, men alla power cleans och back extensions under veckan hade gjort sitt. Tror definitivt på sub 5 inom en snar framtid...när nu "Grace" dyker upp igen ;)

Bear said...

Hur gick det med Grapplers förresten?

Martin Altemark said...

Jorå, grapplers flöt på bra. Vi börjar veta hur man gör. Bra matcher också.

Min favorit med storgym är när folk lägger sig och kör situps på nån sån där boll UNDER vikterna när jag överstöter maxvikter. Bra tänkt!

Martin Altemark said...

Förresten: du släppte inte vikterna i toppläget rakt ner i golvet va?

Bear said...

Hände väl någon gång. Stod på en sån där lyftarplatta som sagt, så det var väl ingen som vågade klaga på att det lät en del ;)

Martin Altemark said...

Men dåååå var det ju inte konstigt att du kom under 6. Om du släppte och skippade den eccentriska delen av rörelsen.

Skämt åsido, där kan man naturligtvis vinna en del (minskat arbete). Inte för att det spelar så stor roll, men det blir ju svårare att jämföra.

Bear said...

För min del går det nog inte snabbare eftersom det går lite tid på att jag måste omplacera stången, ta nytt greepp och tänka på fötternas placering om jag dumpar vikterna.
Försöker alltså undvika detta och gör det bara när jag blir svintrött eller lyfter jättetungt.

Martin Altemark said...

Nä, det är ju den sista varje "set" man tjänar rätt mycket på att släppa.

Du får göra det som känns bäst i metcons. I singellyft OL tex vore det idiotiskt att inte släppa om man fick.