2009-04-17

Rockygymmet på bakgården


Efter en lång och slö dag kom jag igång när det var dags att planera morgondagens temafest. Upptäckte att Systemet hade rea! Det blev en amerikansk bärsa som var nedsatt med runt 30 %. Saranac Black Forest heter den och med rabatten får man VÄLDIGT mycket öl för pengarna.
Uppvärmd efter en öl och cykeltur så blev jag sugen att röra lite på mig. Det är inte alla som har möjlighet att stajla hängandes i klippor, posera på varma breddgrader eller för all del få plats i sin lägenhet ("nä, jag är inte bitter"). En annan får nöja sig med att Rockygymma på bakgården. Till att börja med testade jag Chest to bar Pull ups:Kanske inte helt bright att börja med den övningen. Gjorde lite olika övningar: Knees to elbows, hanging leg raise, L-pull ups för att sedan upptäcka cementblocken som står staplade längs med väggen. Först ut blev Dips:Ja det gick ju alldeles utmärkt, men kanske lite instabilt men det är ju bara bra. Omfördelning av blocken för att sedan göra djupa push ups:Kändes bra det med. Började lyfta blocken. Lite shoulder press och några front squats:Lite knepigare men jag tvingades verkligen att tänka på tekniken vilket inte direkt är ett minus. Blocket känns ganska tungt men det är nog främst för att det är svårt att hålla i, runt 25 kg skulle jag gissa, men det kanske är någon i korridoren som har en våg. Tvättställningen är egentligen lite för tjock för att göra pull ups på, men när jag ställde tillbaka cementblocken kom jag på en underskattad variant. Jumping pull ups:Detta ser ju fördjävligt ut, men det är ju en ypperlig vinkel för mina gamla mjukisbyxor från innebandytiden för ett decennium sedan. Härligt häng! Men det som ser ut som skit kan vara bra skit och så var fallet med dessa. Den enda PU-varianten som inte tar stryk av den tjocka stången. Det här blev ju en presentation av mitt hemmagym. Så kan det gå när man har en hemmakväll på en fredag och inväntar morgondagens ölfloder. Hörs!

9 comments:

Martin Altemark said...

Haha, skitfint! Undrar vad grannarna tror?

David Englund said...

Diggar fredagsgenomkörningen,hardcore,och givevis också mysbrallorna ;)

Du ser också ut att ha samma problem som mig vid CTB pullups, att du drar stången långt ned mot magen/nedre delen av bröstet istället för mot övre bröstet. Blir rätt tungt på det sättet har jag märkt.

rackempackem said...

Jumping PU är en briljant övning. En riktig cardio-killer. Och jag säger det igen. Byxorna är mycket bra!

askan said...

Schysst gym, synd bara att folk inte respekterar det och ställer sina cyklar där :) Imponerande pullups, såna skulle jag också vilja sätta en dag.

Anonymous said...

Haha, bärs som pre-workout meal, i laaajk! =)
Det är ju så det ska va: träna där träning erbjuds. Ibland är det en klippa i solen, ibland en tvättställning på gården - as long as it working som de gamla romarna sa eller nåt...
Nice job m8!

Bear said...

Martin: En snubbe ba "det är rätt, vaffan ska man betala för träning för!?"

David: Hmm, inte tänkt på det, men det är väl bara att testa. Det här var nog bara tredje gången jag kör CTB Pull ups.

Load: Byxorna var lite för din skull, man måste ju bjuda tillbaka!

askan: Precis, men jag har inte hjärta att klaga, jag gillar ju cyklar!

Yogaman: Fattar inte varför vissa petar i sig "Rage" och konstigheter när det räcker med en bira.

Jocke said...

Brilliant!

M-Fors said...

Rock on!

Jon Ivmark said...

Grymt! Som sagt, det är något visst med att träna ute..