2008-10-22

Högre intensitet, mer illamående

5 rounds
12 burpees
12 pull-ups
Tid: 5:54 min

Gjorde en halv wod igen och jagade Jonas tid. Av någon anledning trodde jag att jag skulle orka en till wod skalad till hälften men det var ju bara att glömma. Gick ut hårt igen, 3 varv på strax under 3 min, fjärde 1.20 min och sista 1.40 min. Obrutet första 3 sedan bonkade jag rejält och bröt allt. Bonkning brukar aldrig hända eftersom jag vanligtvis tänker på att taktikbryta, men det är väl nyttigt att gå in i väggen ibland, vågar inte spekulera i vad 10 varv skulle tagit. Fick alla "Fran-symptom" av den här och i min vridna crossfit-hjärna var det ett kärt återseende. Det skvallrar även om att jag dragit ner lite för mkt på den här sortens pass, borde inte bli SÅ himla förstörd av det här. Glömde fö matlådan hemma så det blev satsumas, bananer och solroskärnor till lunch. Paleo?

EDIT: Bonkning har fortfarande aldrig skett efter rättelse från en viss Messerschmidt. Att ta så fruktansvärt slut under tiden man gör en så pass kort wod är iaf ovanligt för mig.
Förresten så gjorde Speal alla 10 varv på 8 min blankt...10 varv, helt sinnesrubbat!

6 comments:

David Englund said...

Taktikköra, vad är det? Jag bonkar alltid! ;)

Jocke said...

http://en.wikipedia.org/wiki/Hitting_the_wall

Bonka är att köra slut på muskelglykogen så tempot kraschar för man är tvungen att gå över på ren fettförbränning.

Att mjölksyraförgifta sig är mera typ dålig pacening.

//Besserwissern ;)

Bear said...

Då mådde jag illa i en timme efteråt till ingen nytta. Trodde jag skulle få lite beröm, får väl göra en hel wod imorrn, då kanske det kommer ;)

Jon Ivmark said...

Bra kört! Jag vågar spekulera att du hade kunnat gör 5 varv till på under 15 minuter och således slå mina 21:28...

Bear said...

Tack! Gör jag den här igen så tänker jag börja med takten 1 varv / 1:30 min, det borde hålla i 6-7 varv. Återstår att se.

David Englund said...

Eller så håller jag o Björn så högt tempo att vi kör slut på glykogenet på sub 5 min ;)