2009-02-04

Svinbilligt

Hittade rimmad lägg med ben för 14:95 kr / kilo. Tyckte det lät svinbilligt och så har jag blivit nyfiken av diverse prat om grismat. Lite överilat kanske, insåg att jag inte vet hur man tillagar köttabiten. Tips? Jonas? Daniel?

3 comments:

Fit 4 50 said...

Jag är inte så inne på svin men Jonas har säkert en massa tips och trix...

mrjling said...

Åh, du har blommat ut i din fulla prakt. En Fläskläggsätande BurpeeBrandman, kan det bli bättre.

Klassiska första gången är väl:

Koka den i vatten, med lite lagerblad, en klyftad lök, en morot, och kryddpeppar, tills köttet släpper från benen. Det tar runt 75-90 minuter. (Kan behövas skumma av i början.)
Ta upp den, snitta svålen i rutor, tryck en hel kryddnejlika i mitten på varje ruta. Sätt på grillen i ugnen, och griljera läggen snabbt till svållen börjar bubbla sig.
Spara lite av kokspadet till rotmoset.
Pepparot, Surkål, Senap - hör till.

Välkommen!

Bear said...

Ok, kryddnejlika, pepparot (på tub?) och surkål till köbelistan. Tackar!